5. 11. 2016

Jsi hezká, neboj

Holčičí sebevědomí je něco komickýho.
Fascinuje mě, že půlka sociálních sítí a časopisů nás pobízí k tomu, abychom milovaly samu sebe, abychom si víc věřily a byly samy sebou. A ta druhá část nám radí, jak zhubnout do 7 dnů 5 kg a říká nám, že pokud nemáme aspoň 180 cm a nevážíme pod 50 kg, náš život nemá smysl.  
A pak se chlapi diví, že jsou ženský bláznivý magorky..

Chceme se jen líbit. Ale jak se máme líbit? Musíme vypadat jako ty holky v časopisech. Protože je  rozdíl mezi JE a NENÍ hezká. JE a NENÍ hubená. A slečny v časopisech JSOU hezký a JSOU hubený a kdo nevypadá jako ony, tak prostě už NEJSOU. To je přesně to, co nás učí. A proto se pak ubrečený snažíme vygooglit, jak si věřit a jak si zvýšit  sebevědomí (ještě předtím samozřejmě hledáme všelijaký dietky, ale zjistíme, že nemáme koule na vodu s pepřem nebo na suchar denně.) Máme se smát, máme být šťatné, máme si říkat před zrcadlem, že jsme krásné. Ale proč, když se tak necítíme?

Vždycky jsem chtěla být TA holka.  TA holka, co nemusí nic řešit, TA holka, která vypadá i bez make upu jako bohyně. TA holka, co má vysněnýho chlapa. TA holka, která na sebe nemusí upoutávat pozornost mini sukní, nebo dlohýma řasama a stejně si ji všímají. TA holka, která nezná depky. Jako kdyby byla vystřižená z časopisu a nebo z nějakýho kýčovitýho americkýho filmu. 
No, a tady mě máte. Jsem jeden velkej mess. Můj kluk mi ještě nepřijal ani žádost o přátelství a  když vyjdu občas ven nenamalovaná, lidi tipují, že mám rakovinu. Moje štastnější dny se skládají z toho, že se probudím s menšíma kruhama pod očima, a nebo když se nasoukám do emkovejch kalhot. Střídá se u mě koloběh "Necítím nic, bitchez.""Panebože, štěně! Nebreč! Hlavně. Kurva. Nebreč."  A víte co? Kašlu na TU holku, takhle je mi super. A o tom to celé je. Když nastane ta chvíle, kdy přijmete, jak vypadáte a zjistíte, že byste vlastně neměnili. Nemusíte si nic dokazovat, nemusíte sami se sebou bojovat.  A v ten moment jste nejšťastnějším člověkem na planetě.




26 komentářů:

  1. Hned, co přijedu domu a dostanu se k tiskárně, si tenhle článek vytisknu. Do posledního písmenka jsi popsala moje pocity a fakt díky za tenhle článek! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Pekne si to napisala, no kto by nechcel byt krasny aj bez mejkapu :D a ine veci o ktorych si pisala, ale tak clovek sa so sebou nauci zit, a je to lepsie ako zit s niekym kym vlastne nieje :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  3. Vážně moc hezky napsaný článek. Je pravda jak říkáš hned na začátku, že na jednu stranu do nás všichni hustí jak máme milovat sami sebe a na druhou stranu nám předhazují dokonalé holky. Přijmout sebe samotnout takovou jaká seš je asi fakt jediná cesta k tomu, jak být v životě šťastná. A ty jsi rozhodně šťastný člověk, protože se ti to povedlo. Také bych se k tomu někdy chtěla dopracovat a začala jsem na tom pracovat, tak třeba se taky jednoho dne dočkám výsledku :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  4. Super vec!!
    Ja se na TU holku vyprdla uz tak pred 2tejdnama a je mi bez nindesne krasne 👌🏼
    Vlastne jsem zjistila ze TA holka jsem sqma pro sebe ja a bejt nekdo jinej pro me neexistuje :))
    Krasne si shrnula moje pocity a vsechen bordel kolem !!!!
    Super super super

    OdpovědětVymazat
  5. Moc super a motivující článek ;) jen ta cesta k tomu mít se ráda se vším všudy je občas dost těžká, zvlášť pro holky co vyrůstají na těch dokonalých bytostech který se prezentujou úplně všude... Kdybych se na to dívala někde zhora a nezúčastněně, tak bych se musela smát, jak je to všechno stupidní a paradoxní, no takhle mi to přijde spíš zoufalý...

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, o tom celém to je. Když se přijmeš, to sebevědomí vlastně přijde samo. Například pro mě to byla dlouhá cesta, ona to fakt není prdel brát se vážně. Může to znít jako klišé, ale mně nejvíc pomohli inspirativní lidi. Vlastně nemám ani jednoho člověka, u kterého bych se snažila být jako on (hnala se za tím celej život a pak skončila s chipsy v ruce - příchuť BBQ), ale celkově jsem za poslední roky narazila na spoustu jedinců, kteří mě inspirovali. Každý jiným způsobem. Do zmiňovaných patří i pár youtuberek, čímž se klišé zvětšuje, ale je to pravda. Nejdřív mi ta videa nic nedávala. Absolutně nic. 5 minut dobrýho pocitu, pak přišel problém a jako kdyby se všechno vypařilo. Ale asi po roce jsem si začala všímat, že jsem se neskutečně změnila. Můj attitude je úplně jinej a mám pocit, že jsem začala konečně z těch lidí čerpat. Prakticky od nich přebírám ty dobrý vlastnosti. A i když se najde cápek, co by o tebe neopřel ani kolo, tak proč o někoho takovýho stát, kde je naše důstojnost? Na světě se najdou i takoví, kteří by za nás vraždili, no ne?:D

    OdpovědětVymazat
  7. To je super, miluju tvoje články, mluvíš mi z duše!

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jsi to tak svkvěle napsala!!! Někdy se snažím byt Ta holka. Ale většinu času na to peču a jsem prostě sama sebou. Prostě ne nonstop dokonalá, s dokonalými vlasy, ksichtem, oblečením jak z časopisu. To tak prostě nejde. Aspoň mě ne. Kašlat na to ^^
    Jinak nominovala jsem tě na blogerky.cz na blogerku měsíce a vyhrála jsi to!! (je to už asi ze září, ale jen jestli o tom víš.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.
      Whaat. Co se to děje. O tom jsem vůbec nevěděla. Každopádně moc děkuju. Damn, fakt že jo.

      Vymazat
  9. Je to hnus, když si kluk nechce přidat holku do přátel na FB. To mi jeden dělal a byl to děvkař, na to bacha.
    Jo příchod toho zdravého sebevědomí je velice krásný pocit, že vše je správně jak má být. Kdysi jsem fňukala, že nejsem odbarvená a nemám tatíčka podnikatele a teď jsem ráda, že nemám milion rádoby nápadníků, kteří mě chtějí jen proto, že jsem z ,,dobré rodiny".

    http://mojerande.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem to tak, že žádnej kluk není.
      Kdyby mi opravdu kluk nechtěl přijmout žádost o přátelství, tak už pravděpodobně nemá levou kouli.

      Vymazat
    2. ...aneb jak trochu přibrzdit nástup dalších generací :-) A jinak vtipné čtení, díky.
      Marek

      Vymazat
  10. Krásně a upřímně, hlavně bez omáčky a lží v ní, napsané!

    theheartissue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Veľmi pekne si to vystihla! Vždy keď budem ma=T zase raz blbé myšlienky mala by som si to prečítať! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Škoda, že jsem ani po těch 20,5 letech stále nedojela do cílové rovinky "být spoko". Je to smutné, ale ztotožňuji se se vším, co v článku zmiňuješ.. googlení receptu na sebevědomí včetně. Díky za tenhle článek plný humoru a upřímnosti. :D Piš víc! Š.

    OdpovědětVymazat
  13. Přečetla jsem si první článek a hned jsem si tě zamilovala!!

    OdpovědětVymazat
  14. takéto pocity mam pred kramamy :D super článoook ;)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  15. Mně je ta holka z článku sympatická víc než všecky modelky :) Hodně dobrej článek, myslím, že se v tom našlo hodně z nás.

    OdpovědětVymazat
  16. Zrovna jsem "tě" objevila a seš boží! Teda samozřejmě tvůj blog, ale jaký blog takový pán - nebo to bylo jinak?! Každopádně super práce :)

    Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  17. Bože! Tohle je tak ale tak neskutečně boží článek, že nevím co víc napsat :D Opravdu do puntíku pravdivě a bezvadně napsáno! :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  18. Jsem tady poprvé a musím říct, že táhle článkem si mě zajala. A název? Neznám jiný, který by se líp pamatoval :D

    OdpovědětVymazat
  19. Ta "rakovina" mě dostala! To jsem tu fakt vyprskla smíchy, což se mi u článků neděje...abych byla plně upřímná, i přesto, že bloguji, moc blogy nečtu! :D Tvůj ovšem popisuje pocity, které snad každá z nás měla nebo má a tím jsi totálně svá, originální a fakt se skvěle čteš! :) Změny mezi Bitches pocitem a neustálým slzením u něčeho roztomilého je u mě už zajetý koloběh života. Přítel z toho roste, tak možná lepší, že ten "Tvůj" je toho zatím ušetřen! :D

    LifestyleBirdie - Jak kreativně žít

    OdpovědětVymazat
  20. Wow! Hodně přesný článek. Lépe se to snad ani říct nedá.

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělé, dávám odběr :D Miluju sarkastický humor !

    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
  22. Úžasný článek ^^
    Já osobně jsem sama se sebou spokojená, jen jsem teď nějak přibrala, takže malinko zhubnu a pak si zase budu žít (žrát) :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...