10. 6. 2017

10 věcí, co bych řekla své mladší já

Nemám žádnou nostalgickou náladu. Možná jen trošku. Moje pubertální já bylo neuvěřitelně zmatený v nějakých ohledech.Vtipný bylo, že většina se snažila být originální, zkrátka nebýt jako ostatní a já se snažila o pravý opak. Ve výsledku ale stejně všichni byli normální a já  ta divná čubka.
To by stačilo, sepsala jsem deset věcí, který bych si fakt přála říct své mladší já. Nejradši bych se teleportovala v čase a u některých bodů bych mé mládě opakovaně propleskla, aby mi to bylo dostatečně jasný.

10 VĚCÍ, CO BYCH ŘEKLA
SVÉ MLADŠÍ JÁ

 

1. Žádný make up je lepší než oranžový make up. A na makeupování pusy zapomeň, pokud nechceš vypadat jak sjetá crackem.

2. První pusa i sex nebudou podle tvých představ, ani v nejmenším. A ne, nechodí to jako v těch romantických filmech.

3. Trička s potisky zvířátek s velkýma očima z New Yorkeru nejsou cool a nezaručí ti respekt..A ani kluka. ( I když Simona i Sandra se stejným tričkem kluka mají..)

4. Šetři si peníze. Nemusíš si kupovat to tričko, který stejně nosit nebudeš, nebo padesát odstínů červených laků na nehty. Do půl roku ti uschnou. Všechny. Do jednoho.

5. Chceš vysněnýho kluka (nejlépe Zaca Efrona) se striktními pravidly, ale otázkou je: Splňuješ ty striktní pravidla taky? Slow down, girl. Buď s tím, s kým si rozumíš. Chodit s klukem, který stráví v koupelně víc času než ty, je výhra jen v tom krátkém úseku, ve kterém dospíváš (možná ani to ne) 

6. Lidi tě mají u prdele, nešuškají si o tobě, že sis vzala kraťasy a ani že máš červenou rtěnku.Jestli se v tom cítíš dobře, nos to. 
7. O pár let později, když ti někdo řekne, že máš velkej zadek, bude to lichotka.

8. Kamarádi tě mají dělat šťastnou a můžeš se před nima úplně uvolnit. Pokud to tak nemáš, nejsou to tví kamarádi a čím dřív je ze svého života odstraníš, tím dřív se ti uleví.

9. Nemáš tak velký oči, aby sis mohla dovolit malovat si spodní vnitřní linky. I když to byl v tý době hit. A hlavně se prosímtě vyhni Emo a Scene!

10. A když už jsem u toho, TaKhLe PíŠoU fAkT jEn KrÁvY.


24 komentářů:

  1. :D :D :D musím říct, že jsi mě dost pobavila! skvěle napsané :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bože můj, já ten tvůj styl psaní miluju. :D Ale ten bod 8 je celkem real no... Taky mi trvalo, než jsem na to přišla.
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  3. Ty kráso. Docela mě zamrazilo, když jsem zjistila, v kolika bodech jsem se našla. Jo, pár facek mýmu mladšímu já by neuškodilo. I když.. Občas ani tomu současnýmu :D

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je parádní článek :D jo pár věcí bych svýmu mladšímu já vzkázala taky :D
    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  5. Pecka!!! Tvoje príspevky sú... Ach balada!! Najviac ma dostal bod 3!! Pamätám si že ja som mala modré so včelou (asi) Ach toto nie 😂😂
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, ano ! Přesně tak to je!Mé mladší já by si z tohoto mohlo vzít taky příklad (Ale uznej, že tričko se sovičkou z New yourkeru bylo boží)

    OdpovědětVymazat
  7. Osmička, osmička, osmička. Čo k tomu povedať? Asi jedine len "AMEN".

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovědětVymazat
  8. S nÉktERýmI bODy MáM JeŠTě StáLE PrOBléMy i V DosPěLOStI.
    Super článek, Mrško :) :D

    OdpovědětVymazat
  9. Veru! :D Čistá pravda, ách jaj. A ešte by som toho pridala ❀

    ❀ Blog de la Licorne ❀

    OdpovědětVymazat
  10. Och áno, našla som sa v toľkých bodoch, až si teraz pripadám úplne hlupo. Ale no čo, aspoň je na čo spomínať.

    OdpovědětVymazat
  11. Haha, perfektný článok, fakt som sa pri čítaní pobavila a dokonca som sa v ňom aj našla :) Myslím, že obdobím oranžového mejkapu si prešla každá baba, ono nájsť ten správny odtieň je niekedy fakt mission impossible :D Dokonca ani tie trendové tričká z New Yorkeru sa mi nevyhli :D teraz na to obdobie spomínam už len s úsmevom :D A spodné linky sú kapitolou samou o sebe, tie som si síce nikdy nemaľovala ale veľa dievčat v mojom okolí áno :D A prekvapujúco to niektorým vydržalo až doteraz.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezky napsaný článek a hlavně jsi to všechno vystihla do poslední tečky. Přesně takové články mám ráda - vtipné a pravdivé. Jen tak dál :)

    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  13. Bod 6. je rozumný, bod 5,. skoro taky.
    Jinak jde o pubertální bezvýznamnosti.
    Není vhodné, aby na nich dospělá žena stále ulpívala, byť formou oposice. To už si také může vyčítat říkadla, s nimž dělala ve 3 letech na pískovišti bábovičky - měla je určitě dělat s jinými říkadly a mohla mít šťastnější život.
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já, jakožto dospělá žena, která by se ale furt dala považovat za mladý ucho, v tom trochu bezvýznamnosti vidím, ale myslím, že o to tak nějak šlo.
      Milane, jsme prosté ženy, co se chtějí líbit, jsme citlivky a vnímáme svět jinak, proto možná nastala tahle situace.
      Nepřijte ti to vhodné? Mně jo.

      Vymazat
  14. Některé body jsou geniální. Moc z nich na mě nesedí. Ale třeba to s šetřením peněz si opakuji stále i teď a stejně to nepomáhá :D
    Já jsem teda měla to štěstí, že první pusa i první sex byly docela fajn chvíle a nemůžu říct proti nim ani ň. Ale já si je nikdy nijak nepředstavovala no :D
    Upřímně řečeno trička s divnýma zvířátkama s obrovskýma očima nosím doteď, protože je to prostě roztomilý :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  15. Neřekla ani nenapsala bych to líp, všechno sedí! Miluju tě!
    www.jdeocestu.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je pecka článek!:)

    Nabude ti vadit, když se inspiruji a zkusím takový článek také sepsat? Jen musím popřemýšlet, co bych svému mladšímu já řekla :D :)

    Cácorka z Prahy

    OdpovědětVymazat
  17. To s tou lichotkou mě hodně pobavilo :D Jo, myslím, že úplně všichni si prošli alespoň jedním bodem, který si vypsala, já bych to napsala dost podobně :D

    OdpovědětVymazat
  18. Tie body s Emo a TýM PíSaNíM XIXI, ma dostali asi najviac. Ja by som chcela svojmu mladšiemu ja poďakovať, že si nevytvorila účet EmuSHQua na všetkých sociálnych sieťach a tomu Emo štýlu sa ako tak vyhla :D Podľa mňa každý sa našiel v niektorom z tých bodov. Amen

    OdpovědětVymazat
  19. Tolik věcí z mých teenagerských let, na které jsem už zapomněla :D hodně trefné

    OdpovědětVymazat
  20. No já když si vzpomenu na svojí pubertu, tak to bylo něco podobnýho :D NEjhorší ze všeho je, když mi facebook "Připomene vzpomínku" nějakýho mýho trapnýho statusu. TO jako okamžitě delete, protože to je děs :DDD Super článek!

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělý článek! Jsem na tom podobně, hlavě se úplně vidím u těch triček, které byly hrozně cool. Růžové tričko se sovou, která má obrovskééé oči :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...