14. 10. 2017

10 znaků, že jste postižený introvert

 Introverti mají rádi lidi, jen jich nemůže být tolik. V hlavě mají nekonečno myšlenek, jen je neříkají nahlas. Ono někdy dobře, protože by byli za ještě větší podivíny, než jsou teď. I já jsem introvert, ale prosím.. Neberte introverty jako nějaký dementy z jiný planety. Jsme i v celku normální. Někdy. A  umíme být společenští, umíme i mluvit a bavit se.. Jen to nedáváme tak najevo. 
 Stydlivost a introverze jsou dva rozdílný výrazy, ale pokud máte něco od každýho, můžeme si to jít hodit společně.  Tady je pár znaků o tom, že jste možná stejně postižení jako já.

10 znaků,
že jste postižený introvert


1) Nesnášíte narozeniny
Jak vaše, tak i cizí. Příliš mnoho kontaktu. Na tolik pusinek a objímaní nejste připraveni. Co máte dělat, když Vám všichni zpívají hodně štěstí? Usmíváte se dostatečně?  USMÍVÁTE SE VŮBEC?

2) Rádi civíte na lidi.
..Což vás občas dostane do trapný situace. Nemyslíte to špatně. Rádi hádáte, čím se ten člověk živí. Má rodinu? Je šťastný? Nad čím teď uvažuje?


3) Slýcháváte „Ty toho moc nenamluvíš, co?“
..A to jste se zrovna docela snažili. Mluvíte víc s lidmi, který dobře znáte, ale pokud si tyto lidé přivedou další kamarády, už jste v pasti. Nejhorší je, když jste ve velké skupině lidí.. A někdo se vás na TO z ničeho nic zeptá.. A najedou je ticho. Všichni civí na vás. A vy tam sedíte.. A chcete umřít. Tak řeknete něco trapnýho jako "heh"

4) Na každý telefonní hovor se připravujete dopředu. A když vám někdo volá, máte vteřinovou krizi, jestli to vzít, nebo ne.
Až na hovor od mámy. To musíte vzít. Nebo jste mrtvý.

5) Objednáváte věci online..Často.. I když máte třeba nákupák vedle baráku.
a ani vám nepřijde divný, když nevylezete pár dní z pokoje. K čemu, když vše zvládnete doma. 

6) Alkohol z vás někdy udělá šílenýho extroverta. A je to dobrý pocit.
Najednou jste cool a upovídaní. Ze všema si rozumíte. Přijdete si normálně. A lidi už s vámi chtějí trávit jen čas, kdy jste vykalení.

7) Nesnášíte  plný autobusy, vlaky, emhádečka a taky plný výtahy.
Když vidíte někoho ve stejném patře, jak čeká na výtah, radši jdete pěšky. A máte opět vteřinovou krizi, když si k někomu máte přisednout v autobuse.


8) Jíte sami, cestujete sami, cvičíte sami, chodíte do kina sami.. A přijde vám to normální.
Taky že je.

9) Někdy máte prostě jen sluchátka bez hudby v uších, aby na vás nikdo nemluvil.
Když vás někdo jednou vyruší, když zrovna ty písničky fakt posloucháte, nebo si čtete knížku, je to v pohodě, berete..Jednou to nevadí.. Ale když někdo z ničeho nic ZAČNĚ VYPRÁVĚT NEKONEČNEJ PŘÍBĚH O TOM, JAK SI BYL KUPOVAT BOTY, máte chuť mu narvat tyč do..



10) Lidi se vás ptají, jestli nejste naštvaní.
Ale.. to.. je..prostě...jen...váš..obličej...







18 komentářů:

  1. 8, 9, 10 hlavně 10 je každodenní chleba. Jinak mě serou takový ty typy introvertů, jak si myslí, že jsou něco lepšího víš, takový ty jak si myslí, že je to introvertství dělá lepší a říkaj "no jo ty seš extrovert bež se zeptat na cestu ty" a přitom já radši zapnu google mapy.

    OdpovědětVymazat
  2. Řekla bych, že jsem byla hodně velký introvert, ale pravděpodobně to pak bylo, že jsem začala chodit do práce, že se to změnilo nebo nevím, ale s některými věcmi už takový problém nemám, přesto jsou věci, které na mě sedí.
    Například bod 2. to dělám doteď, sleduji lidi, uvažuji, co si myslí, nebo koukám na páry a říkám si, jak to asi mají doma, zda jsou šťastní, hádají se atd.
    U bodu 3., to spíš slýchávám, jak jsem ukecaná. :D Ale fakt, když mi ten člověk sedne a je mi sympatický a dobře se mi s ním povídá, tak jsem schopná kecat o všem možným i s člověkem, kterého absolutně neznám (jako u táty na brigádě s jedním Slovákem).
    4. vždy si připravuji, co chci říci, abych náhodou něco nezapomněla, ale telefon zvedám vždy a neuvažuji nad tím, zda ho zvednout, vím totiž, že musím.
    Bod 7. ano a ještě bych dodala plné obchody a obchodní centra (zásadně si s kamarádkou vybíráme obchodní centra v Praze, kde víme, že nebývá tolik lidí a vyhýbáme se Paladiu. :D)
    Bod 8. cvičím sama, ale na výlety mám rodiče a bráchy a na kino bráchy, takže ještě se mi nestalo, že bych musela jít sama, akorát teď to vypadá, že možná skončím sama na Sněhulákovi v kině, když se mnou nikdo nepůjde.
    10. jen občas, zrovna v dny, kdy se mi nechce moc mluvit.

    OdpovědětVymazat
  3. ... HIGHFIVE . :D:D:D

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý článek :) introvent spíš nejsem, jak kdy, ale chtěla bych teda vidět člověka, který má rád plněný MHD, fuj.

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Hihi super a aj vtipný článok! :) Ja som teda extrovert takže sa s týmito bodmi nestototžňujem, ale je to naozaj milý článok!! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem sice asi moc velký extrovert, ale v posledním bodu jsem se úplně viděla :DD někdy nemám náladu ani napísničky, ani na lidi :D Jednou se mi stalo dokonce, že jsem právě takhle nic neposlouchala a někdo na mě začal mluvit a já ho hned začala vnímat, jak jsem nevnímala žádnou hudbu a pak jenom "jo sorry, co posloucháš?" "ehm no, jen takovou hudbu" :DDDD

    OdpovědětVymazat
  7. Jo tak teď už si můžu být na sto procent jistá, že jsem pravý nefalšovaný introvert 😅 skoro ve všem jsem se poznala😅 A je dobrý vědět, že prostě nejsem sama ta "divná"😅
    jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Díky, po tomhle článku jsem si definitivně potvrdila, že jsem postižený introvert :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Sedí na mě vše, ale introvert nejsem :D Já jsem ambivert. Vyhovuje mi jak samota, tak i společnost podle nálady. Dokonce se nebojím tvrdit, že občas ten lidský kontakt potřebuju. Hlavně, když někam jdu. Nedokážu jít třeba sama ven na procházku. Jinak ten druhý bod... ten praktikuju poměrně často a miluju ho. Proč nevymýšlet lidem jejich životní příběh? :D

    Juno

    OdpovědětVymazat
  11. Je to tak půl na půl, takže na tom nejsem ještě tak zle. Snad. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Ja som čistý a nefalšovaný introvert, ale sem-tam sa naozaj musím rozprávať s ľuďmi a to ma naozaj desí. Ako píšeš, najradšej robím veci sama ale keď už mám niekoho k sebe pustiť, je to môj partner. :) S ním idem do kina pokojne. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Díky tvému článku jsem zjistila, že introvert asi opravdu nebudu :-D i když narvanou dopravu a oslavy také ráda nemám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem teda extrovert, ale v některých bodech jsem se s tebou shodla, takže buďto jsem jen postižena podle toho nadpisu a nebo proste nemám tolik rada lidi, což je asi pravděpodobnější :D A článek opět suprove sepsaný :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem introvert, ale spíš v tom smyslu, že se lidem moc nesvěřuji a nemluvím s nimi moc o osobních věcech :) Bavit se dokážu s každým, spíš mám problém občas najít společné téma, ale někdy mám i alergii na lidi :D
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. To je přesný...K tomu poslednímu bodu, kamarádka mi dost často říká "nebuď smutná", i když už dávno ví, že se tak tvářím pořád :D Dřív jsem své introvertství hodně řešila, snažila se být "normální" a tak, ale teď už mi to je jedno. Každej jsme nějakej a radši budu zticha, než abych mlela za každou cenu kraviny jako někteří.

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
  17. Takhle dobře mě snad ještě nikdo nepopsal. :-D Skvělé čtení! Díky za článek.

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...