26. 1. 2018

Když se NÁCT změní na CET

V den svých dvacátých narozenin se neprobudíte s berlí v ruce, ani se nevyřeší vaše pubertální problémy.Vlastně jste si nikdy nepřišli ošizenější, mladě staří, nevinnější než právě v tento den. Jste vůbec připravení na to opustit náctiletý život? Neuniklo Vám něco? Chovali jste se dostatečně "teen" ?

Přijdete si furt jako stejný neschopný pako, který nebylo moc připraveno na dospělý život, a na cetiny už vůbec ne. Ale i tak  tu jsou věci, který se začnou postupem času měnit. Možná jsi výjimečně rozumná a tohle jsi dělala už odjakživa, ok jsi super (a nebo by ses měla víc rozšopnout, co já vím) Možná ti to došlo už v sedmnácti, mně třeba něco taky.

„Nech ji bejt, je ji teprve devatenáct ať si užívá, vždyť je mlaďounká.“
„PANEBOŽE TOBĚ JE DVACET A FURT ŽIJEŠ U RODIČŮ? A NEPLÁNUJEŠ SVATBU? ANI DĚTI? A NEMÁŠ ANI HOTOVOU VEJŠKU??“





Totálně se změní jedenáctá hodina večerní.  Když Vám kdysi zavolala o víkendu kamarádka v jedenáct hodin večer, že jdete kalit, tak jste prostě šli. Pokud kalíte i dnes, tak MAXIMÁLNĚ do jedenácti večer. Lepší by bylo do desíti, aby jste se trochu prospali. Vlastně si už ani nedokážete představit, že byste v tak nekřesťanskou hodinu ještě šli někam připravovat na párty.
Což mě přivádí i k samotný opilosti. Stačí vám málo. Druhý den s kyblíkem u postele nechápete, že vám může být špatně po takovým nic, mezitím co vzpomínáte, jak jste před pár lety exovali vodku s tequilou, zapíjeli to jagger bombou, a ani to s vámi nehnulo. Tím nechci říct, že se neumíte odvázat. Umíte, jen to nemusí být každý víkend.. měsíc..


Nehledáte sexy namakance s břišákama ani s kytarou, ale víc vám začne záležet na někom, kdo vám rozumí, hledáte spolehlivého nejlepšího kamaráda. A uvědomíte si, že ten kluk může bejt fakt divnej, ale vy si nemůžete pomoct, vám se hrozně líbí, milujete ho, cítíte se s ním dobře, a dokonce si ho umíte představit JAKO OTCE SVÝCH DĚTÍ.


Což je další bod. Začnete fakt přemýšlet o budoucnosti (která vás furt někdy děsí) . A  třeba o dětech. A představovat si, že máte dítě. Je to spíš taková slabší chvilka, nic v břiše zatím nechcete, ale už máte takový maminkovský občasný pudy. PANEBOŽE.
Přijde vám důležité žít v čistotě. Rádi organizujete. Milujete dekorace. Ponožkový a svíčkový dárky vám dělají radost. A pijete víno!Ale už ne to nejlevnější jako kdysi, COŽE?
Začnete i obdivovat jinou sortu lidí. Najednou vám přijde ten bručoun ze známýho seriálu vlastně hrozně fajn. A naopak váš bývalý favorit se chová příliš ukvapeně.

Sněhurko, vždyť ti je teprve 14! Co to je za chování, mladá dámo?
Cítíte se víc sami a někdy opravdu nemáte tušení, co s vámi jednou bude. Ztratíte mnoho přátel, ale ti praví tady zůstanou. Začínáte se vypořádat s určitými věcmi. Jak už se špatnými vzpomínkami, tak i s vlastnostmi. Překonáváte lidi, co vás dost zradili. Cítíte, že začínáte být lepší.  Pomalu se nacházíte a začíná se vám ustalovat názor. Hlavně máte sebekontrolu. Milujete to. 

Dospělost možná zní jako hrozná nuda, ale vy jste se nikdy necítili líp. Osvobozeně. Pohromadě.


No, co se nezmění, je váš ksicht, protože akné máte pořád..
Ale o tom někdy jindy.





¨

23 komentářů:

  1. Přijde mi, že tenhle článek se dost zaměřuje na stereotypy, mnoho věcí bych vyvrátila. Mně samotnou nejvíc mrzí, že samu sebe nadále nemůžu označovat za náctiletou či teenagera.

    OdpovědětVymazat
  2. Já si občas připadám, jak kdybych dospělá nebyla, obzvlášť pokud jsem v přítomnosti stejně ztřeštěných lidí, to pak jsme schopné všech možných blbostí. :D Mám chuť pařit více, než dříve. :D Takže vůbec mi to tak nepřipadá, že bych dospěla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si furt nepřipadám jakože FAAKT dospělá. Ale postupem času se začnou objevovat maličkosti, u kterých si řekneš: wow, to je fakt dospělost? Cool. Pomoc.

      Vymazat
  3. Super článek :D Já si připadám furt jak retard, i když už mi je 21 :D lidi v mém věku kolem mají děti a já si neumím vůbec představit :D ale je třeba si užívat, dokud je možnost :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělej článek vážně. Mně bude letos 18, takže si těch náct ještě chvíli užiju. Ale myslím si, že pocitově se alepoň první týden zas až tak moc věcí nezmění, až mně bude dvacet. No nevím. Uvidíme, mám ještě dost času.

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  5. Tenhle článek je fakt super :D Už před sebou nemám ani půlrok teenagerství, a tak tohle všechno začínám pociťovat. Hlavně teda ten alkohol...Když zavzpomínám, co jsem zvládala v sedmnácti a co zvládám teď? Shame on me!!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  6. Yasss, presne o 4 dni to čaká mňa. Celkom som sa v článku našla a takisto ma aj pobavil. Aj keď popravde, skôr som si vedela ako mladšia predstaviť, že raz budem mať deti, ako teraz... :D

    deerly lost

    OdpovědětVymazat
  7. Totálně boží článek jako vždy:D. Mě to teda čeká až za dlouho, ale uložím si ho a až mi bude dvacet, tak si ho přečtu znova:D. Jestli ho teda najdu...ale snad jo:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  8. Mně bude 20 v březnu, tak čekám na tem další magický "dospělácký" přechod :D přijde mi, že se nechovám moc dospěle, ale stejně bude zvláštní, že už nebudu "teen". Hrozně rychle to utíká. Mít děti v tomto věku si u sebe absolutně neumím představit.

    LENN

    OdpovědětVymazat
  9. Bože nestraš :D Babi včera, že má 20letou vnučku, hovno babi, ještě mi zbývá půl roku! :D Jak já bych byla ráda, kdyby mi bylo znova 11náct... :D :D Já teda nikdy nepila a u mě se to mění spíš v tom, že dřív jsem vstávala v 11 ráno napohodu a teď déle jak do 9 spát nevydržím :D :D Celkově je pro mě peklo chodit spát pozdě, to moc dlouho nevydržím :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. Podle mě dost výstižný článek. Zrovna dneska jsem si při běhu někde mezi poštou a úřadem práce v mých dvaadvaceti říkala, že nejsem ještě připravená dělat všechny tyhle dospělácký věci. Ale ono je to prostě tu ať chcem nebo nechcem.. a bohužel jsem se přesně našla v tom, jak popisuješ změnu v přístupu k chlastání až do rána. Nejen že mám teď i po 3 skleničkách vína ráno kocovinu a jsem celý den nepoužitelná. Když už si večer někam vyrazím, zajímá mě jak příjemně a potichu se tam bude sedět a jaký kvalitní pití tam budeme pít namísto jestli tam choděj sexy kluci a nebo jestli hudba bude dost nahlas aby mi ještě ráno duněla hlava. Vůbec mi ale tenhle aspekt dospělosti nevadí, doma jsem namísto v 6 ráno hezky v 11 (někdy i v těch 10) a stihnu ještě umýt nádobí nebo vyžehlit.. bože, jsem fakt stará :D :D

    Simply living

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to je naprosto skvěle napsaný :D ZASE! :D Dvacítku mám na krku letos taky a ve většině bodech už se taky vidím..

    OdpovědětVymazat
  12. Naozaj mega článok ! :D Tie animácie sú rozkošné a vtipné! :D Veru medzi násť a cať je teda rozdiel môžem to potvrdiť už ako 21 ročná :D Každý vek má ale čosi do seba ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. Mně je sice teprve osmnáct, ale minimálně ze strany rodičů už pociťuju výraznou změnu přístupu, tak jsem zvědavá, jak to bude ve dvaceti:D

    OdpovědětVymazat
  14. Jak tak čtu, tak popisuješ mou změnu od 20, ale fakt do puntíku. Až na to kaleni, to se ještě docela držím. Ale ty keci o rodině a svatbě mě štvou. Jsou dny kdy se toho všeho strašně děsím, ale budu se muset smířit s tím, ze to proste všechno jednou prijde :D Super článek jako vždycky :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  15. Mluvíš mi z duše, opět perfekně vystihnutý článek! :D A ten `teen` život mi ani nechybí, užila jsem si své a ted jsem štastná s přítelem, který mi rozumí, ale trochu mě otravují kecy okolí, jak jsi zmiňovala... všechny hned zajímá svatba, děti a tak...

    OdpovědětVymazat
  16. člověk se u tebe pobaví :) btw. když už svatba a jedno dítě je, tak to nekončí, hned přijdou otázky na druhý dítě :D :D Flavoursofamellia.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Už dlouho jsem se nepobavila u článku a vážném tématu :D Mám dost stejné pocity, i když tedy tu fázi s párty a pitím jsem úplně přeskočila :D

    OdpovědětVymazat
  18. Pravda pravdoucí. Nikdy jsem se necítila tak mladostará jako v den mých dvacetin. Ale jsem furt stejná. Stejně divná, nemožná a nešikovná. Ale teda pařit klidně jdu, ale tak v jednu už přemýšlím, jestli je únosné odejít a bojím se, že mi bude špatně i u páté vodky s džusem... Trapný...
    Mateřské pudy, k mému zděšení, se také občas hlásí o slovo. A ten odstavec s výběrem muže? No bez komentáře, pod ten se podepisuju.

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  19. Opět super článek! I když musím říct, že mně je devatenáct a to, co popisuješ jako "náct" fázi jsem snad pořádně nezažila. Celý svůj "teen" život jsem nikdy netoužila se nějak extra opíjet, v jedenáct jsem vždycky seděla v poslední šalině, organizace a svíčky je moje druhý jméno a pár kamarádů jsem měla vždycky. Tak si říkám, co na mě čeká v té "cet" fázi. Jen doufám, že je nemám prohozený, to by vypadalo ještě zajímavě...
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  20. Zábavné čtení. Já se aktuálně děsím pětadvacítky, to už bude vysoká hotová a k narozeninám jako dárek tuším hlasitě tikající biologické hodiny. :)

    Ad alkohol - ano, ano! A nejen alkohol, ale už ani neexistuje, že bych se večer ládovala čokoládou nebo chlebíčky, protože si můžu být jistá, že bych si další den naměřila v pase o 5 cm více. Holt stárneme. :D

    OdpovědětVymazat
  21. Tak tohle mě hodně pobavilo :D To že se v tom vidím, asi nemusím zmiňovat :D

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...