30. 3. 2018

Jak zhubnout 15 kg za měsíc


Váha je pro všechny holky dost citlivý téma. Nejlepší by bylo, kdyby se vymyslely pilulky, který by nás dělaly přes noc hubenější. Vlastně pokaždý, když se někoho zeptáme: „O MŮJ BOŽE, JAK SI ZHUBLA?“ čekáme tuhle odpověď. Nebo aspoň něco ve stylu:
 



Kvůli Instagramu, Facebooku, televizi a časopisům máme "ideály krásy" pořád před nosem a tajně nám diktují, jak máme vypadat. Spíš nás nutí si myslet, že tak máme vypadat. Čím hubenější, tím lepší. Jen takhle budeme šťastné a spokojené.
A být tlustá? To je passé. To nejde.Vlastně to v tomhle světě ani neexistuje. A nebo mít akné. Mastný vlasy.  A K TOMU STRIE!!  PANEBOŽE! A NEOHOLENÝ NOHY KJIJSBHDFKSDHSFKJGH
Takže se úspěšným bohatým lidem narodí dítě, který kdyby chtělo, nemuselo by celej život hnout brvou, ale vybočuje z norem normálnosti (třeba už jen tím, že si k desátým narozkám může přát tryskáč. Nebo má až moc hezký oči. ) , tak ho šoupnou mezi záře reflektorů sem tam udělají nějakou tu plastiku či menší úpravu, protože nikdo se nerodí úplně dokonalý.. No, a nakonec nám tohle dítě diktuje, jak máme vypadat.
Vtipný.
A nejlíp nám ještě říká, že se máme mít rády takový, jaký jsme, mezitím co si může štrádovat po červeným koberci bez podprdy s umělýma pevnýma kozama a s make-upem od profesionálních maskérů.
(Není divu, že jsou lidi zmatení, když někdo ukáže přírodní prsa  - zdravím Český lve)



Ať už to jsou Kardashianky, Hadid sestry, nebo nějaká populární čubka z našeho města - sledujeme je a přejeme si takhle vypadat. Vyčítáme si, proč nemáme takový nohy, proč nemáme tak plochý břicho, proč nemáme taky tak  čistou pleť..Tyhle holky jsou dokonalý, bezstarostný, můžou si nosit všechno, na co si vzpomenou, všechno jim hrozně sluší, kluci se na ně hrnou. A TO MY CHCEME TAKY!  Tak nebudeme jíst! Protože to je jediný optimální řešení.  A budeme nesnášet své tělo! JUPÍ!! Ale až zhubneme těch 15 kilo, tak pak.. PAK UŽ URČITĚ BUDEME ŠŤASTNÝ. A dokonalý!
Proč nesnášet svoje tělo jen protože se nepodobá tělu nějaký modelky?
JE TO TVOJE TĚLO. JSI TO TY. Za několik let umřeš a všem bude u zadku, jestli jsi měla 50 nebo 70 kg. Jediný, co by tě mělo trápit je, aby sis na smrtelný posteli mohla říct "Jo, stálo to tady za to" a pochybuju, že si to budeš říkat u vzpomínání, jak si snědla tři suchary za den.
  Buď na svoje tělo pyšná! Je to tvůj nejdůležitější nástroj, tak ho hýčkej. Ještě pár let s tebou musí vydržet. A hlavně nelituj! Nelituj svých křivek. Nelituj svých plochých prsou (nebo velkých prsou, co já vím..) Nelituj ani kousíčku sama sebe.
A po celým světě je tak mooc dobrýho jídla. OCHUTNEJ HO VŠECHNO!  Nos, co se ti líbí.Ať už to jsou roláky nebo výstřihy, hlavně se v tom ciť dobře. Uprav si vlasy, klidně se obarvi na růžovo. Maluj se. Nemaluj se. DĚLEJ TO, CO TI PŘIJDE NEJLEPŠÍ. Všechny pravidla hoď za hlavu.
A až se sama se sebou smíříš a najdeš se, všechno půjde úplně samo.. Břicho budeš mít hezčí. Nohy budeš mít hezčí.. A co teprve ten zadek, holka.

Hubený nerovná se šťastný.
A pokud ti i tak postava přijde důležitější, tak jsi kráva. (Sorry.)

31 komentářů:

  1. Tak tohle je doko článek! Já jsem naštěstí nikdy v životě neměla žádný problém s jedinou částí mého těla, vždy jsem byla spokojená se vším, i když rozhodně nemám tělo či obličej modelek, ale vždycky jsem si říkala, že taková prostě jsem, tak to přijmu a udělám to raději mou předností :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný článek! ♥ Souhlasím úplně se vším, dnešní doba je fakt divná ...
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím... tak ona každá doma má to své "ono". A každému vyhovuje něco jiného. Mimochodem co se týká samotného hubnutí. Není nic jednoduššího než prostě jíst co nejméně. A pohyb nemusí být nějak "vrcholový", stačí i podprůměrný. Podstatné je "oddělovat sebe sama od stravy"

      Vymazat
  3. Jsem tady poprvé, ale hned mě teda zaujal tvůj styl psaní, čte se to opravdu moc hezky :D
    A s článkem souhlasím do posledního písmenka! Dřív jsem řešila taky každou prkotinu, žádný dobrý jídlo, dieta, a shozená kila stejně pořád nikde. Když jsem to přestala řešit, tak to šlo jak po másle, a to jsem si pravidelně dopřávala nějaký ten dortík nebo mou oblíbenou čokoládu. Psychika je mocná čarodějka :)

    Written by M*

    OdpovědětVymazat
  4. Asi tě miluju. Tenhle článek by si měly přečíst všechny holky a možná by jim to konečně otevřelo oči. Dost citlivé téma, ale parádní článek. Jsi borec :) se vším souhlasím do nejmenšího detailu.

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek! A ty jsi taky moc skvělá, jsi člověk, který to má opravdu v hlavě srovnané a ještě ke všemu ty své myšlenky předává dál :D Velký palec nahoru!
    Jdu si za svým snem

    OdpovědětVymazat
  6. Zbožňujem tvoje články! <3 :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Já tvoje články miluju a tvůj nový blog taky!Je fakt, že jak vidím Kylie Jenner kdysi a dneska, jímá mě touha postoupit všechny ty úpravy, protože takto změnit člověka, to je teda něco, ale pak mi dojde, že vlastně nemám prachy a tak budu dál stejná, jako jsem teď. Vlastně mi to asi ani nevadí, jsem na sebe už skoro 22 let zvyklá.

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle budu možná tak potřebovat až po porodu :D ikdyž možná ani to ne, bože díky za moje super rychlé spalování

    OdpovědětVymazat
  9. Díky, díky za zlepšení dne! :) Máš pravdu, samozřejmě :)

    OdpovědětVymazat
  10. ❤️❤️. Akože zase si to dokonale vystihla!!! Myslím si že tuto skutočnosť o “dokonalosti” tejto “spoločnosti” poznáme všetci, ale je ťažké sa tomu vzoprieť a nepodľahnite tomu! Myslím is že treba viac takýchto ľudí čo na neboja otvorene O tom rozprávať! Len tak ďalej!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  11. Úžasně napsané, díky za takový článek, nad kterým jsem se musela pousmívat. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Do kamene vytesat!
    A mimochodem skvělý blog! Už sleduju a těším se na nové příspěvky.

    OdpovědětVymazat
  13. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Boží, boží!!! <3 Jsi velmi talentovaná

    OdpovědětVymazat
  15. Úplně jsem čekala, až zase napíšeš nějakou pecku a vyplatilo se! Skvělý článek! :) Bohužel holky jsou nepoučitelný. Můžeš to říkat pořád dokola a stejně to dopadne vždycky stejně :(

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  16. Tak musím říct, že máš tenhle blog taky pěkný a články na stejně super úrovni jako na prolhaný mrše. Tohle je prostě ten styl psaní, který ráda čtu :)
    Jinak tohle je dobrý téma a zrovna dost řešený. Já teda teď upravila trochu stravu, ale když je možnost, tak si taky dám nějaký pořádný a dobrý jídlo. Začala jsem taky cvičit, ale kvůli sobě. Ani nechci mít 50 kilo jako ty rachotinky z Instagramu, ale chci si zpevnit těch svých 69, abych nebyla jak rosolovitý pudink :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  17. Super článok. Osobne svoju postavu alebo postavu iných veľmi neriešim. Viem, že momentálne musím začať cvičiť ale nie preto aby som bola chudučká ale preto aby som sa cítila fit. Žiaľ kondičku mám už na ...

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  18. já osobně mám zase problém spíše z přibíráním. nikdy jsem neřešila, že chci shodit, ale hodně mě mrzí, když se některá děvčata kvůli své váze neskutečně trápí a často se i snaží a výsledky nejsou úplně vidět. souhlasím s tím, že by každá holka se sebou měla být spokojená. navíc nafouklé rty, tuna make-upu a podobné nevypadají vůbec pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  19. Krásně uzavřený článek. :D Achjo, kor, když to čte holka, která, když dosáhne 50 kg, tak slaví... protože víc nikdy neměla a možná bude mít až v těhotenství nebo menopauze. -_- :D Kolika holkám se snažím natlačit do hlavy, ať jsou spokojené takové, jaké jsou, protože jim nikdo nebude říkat, jestli přibraly, ale nás se bude pořád někdo ptát, jestli vůbec jíme. Ano, sežrala bych i vola a nic. :D Ale máme co máme, fungujeme s tím, co máme, zvykneme si ... teď jenom to opravdu přijmout.

    OdpovědětVymazat
  20. Tvoje články jsou bezkonkurenční! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Hahah ta poslední věta mě fakt pobavila :) ale souhlasím s tím! Důležitý zkrátka je, když se člověk cítí dobře a co na tom, že to neodpovídá ideálu někoho jinýho. A přesně jak říkáš, za těch pár let si nikdo nebude pamatovat, jestli jsme měli o 5 kg míň nebo víc, ale právě to, jestli to stálo za to :)
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
  22. Tleskám! Miluju tyhle články. Krása, váha, postava... Nic z toho nen důležité, dokud na to nezačneme upozorňovat. Zrovna předevčírem jsem to řešila na oslavě narozenin kámoše s jednou holkou. Že se mezi klukama cítíme mnohem líp. Protože oni si nevšimnou a už vůbec nekomentujou, že tady nám leze špek a tady se nám rozpláclo stehno nebo že máem strie dlouhý snad kilometr. A pokud už něco z toho komentujou, tak jen proto, protože ví, že je to jednoduchý způsob, jak nás naštvat. Prostě jen ze srandy. A tak to má být. Miluju je za to. Ukazují mi, co je a co není důležité.
    Zatímco holky hrotí, že tamta holka má tohleto a támhleto a nemá oholený nohy a nevím co ještě. A tyhle lidi ve svým životě moc nechci. Protože mě nebaví.
    Samozřejmě nechci házet všechny do jednoho pytle. Je spousta skvělejch holek, který to neřeší a furt debilně nehubnou a nepočítaj si kalorie a nevím, co ještě se dělá. A pak je spousta debilních kloučků, kteří komentují jakýkoliv nedostatek.
    Já mám kilometr dlouhý strie, pořádnou prdel a prostorově výrazné boky a naprosto parádní pneumatiky na bříšku. A žiju. Šťastně.

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  23. Naprosto pravdivý a upřímný, málokdo má dneska odvahu něco takového napsat, palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  24. Hi, Im a new follower on your blog from gfc ...
    I hope you will be back ...
    www.dlkgzr.com

    OdpovědětVymazat
  25. Je to ten nejúžasnější článek co jsem kdy četla, protože tohle mi měli slyšet opravdu všichni na světě (i kluci ).

    OdpovědětVymazat
  26. Velmi zajímavé čtení. Já sama se teď také snažím dostat nějaké to kilo dolů. Myslím si, že se mi to docela daří. Hodně pomohlo například to, že jsem omezila cukry. Právě k tomuto kroku mě částečně donutil i strach z cukrovky.

    OdpovědětVymazat
  27. Velmi zajímavé čtení. Možná by si tohle mohlo přečíst více lidí. No doba je zlá. :) A těžko se teď bude hubnout, když bude zase všechno zavřené. No takže já si zase objednám tady nové sportovní oblečení a budu si cvičit opět doma.

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...