16. 7. 2017

Feministky.

Jsi feministka?

Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda.


To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka" představíme si  nějakou zakomplexovanou hipízačku, co bojuje proti podprsenkám a přeje si vyhubit mužský pohlaví.
Haha, ne. Chci vše uvést na pravou míru, protože mi přijde, že tu furt chodí kriplové, co to slovo moc nechápou.
 Hoši, když vám řekne holka, že je feministka, nemusíte jí říkat, že je na to moc hezká. Nebo se ji ptát, jestli je lesba. (Nebo před ní utíkat..)  Haha, dobrý vtípek, you little joker. Jediný, co můžete, tak si o ni myslet, že není tak vylízaná, aby to přiznala, když studuje gympl, nebo třeba medinu.

Neznamená to, že nesnáší chlapy. Neznamená to, že si myslí, že jsou ženský nejlepší na světě. Však my víme, že nejsme (Občas.)  Je to celý jen o respektu.
A pochopení.
 
A ŘEZANÍ PENISŮ.

ne, vážně, zpátky k seriózní věci..  


Feministky bojují za stejný práva. STEJNÝ.  Takže pokud bude chtít makat v dolech, nebo se stát političkou, prostě může. Ať si  dělá, co chce, co ji baví. A to stejný platí i pro muže. Chceš krasobruslit? Nemám s tím problém. Chceš být zdravotní bratr? Okay. Jen do toho.
Potřebujeme se navzájem a nemusíme se nad sebou nějak povyšovat a ani zařazovat práce či činnosti pro určitou skupinu. Každý si může vybrat svojí roli. Je jedno, kdo bude otevírat zavařovací víčka od okurek a kdo bude prát. (Ale někdo to nakonec udělat musí.)
Feminismus poukazuje jen na to, že ženský práce nemusí dělat jen ženská a mužský nemusí dělat vždycky jen chlap.  Máme na výběr.

Ale stejně, když jdete víc do hloubky, jste si míň a míň jistý, co vlastně chcete.
Například já chci úspěšnou kariéru. Chci dostávat vysoký plat. Chci respekt a vysokou pozici.  Ale zároveň by mi nevadilo být i ta panička, co si může válet šunky doma. Ta, co chodí na jógu. Je v  knižním klubu. Dělá dětem svačinky. Utrácí manžílka výplatu.  A jo! Vaří mu. Uklízí. Pere. Je jeho dokonalou vizitkou. (To už moc feministky nezní, ale furt záleží na tom postoji a chování ženy i muže. Takže i takováhle dilinka může být feministkou. )

Nebojte se přiznat, že jste feministky. Feministky jsou fajn.


A ano, feministku můžeš pozvat do kina.







24 komentářů:

  1. Bože, tohle je tak skvěle napsaný článek! Máš naprostou pravdu:)


    http://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Dobře podané :) to bude tím, že feministky jsou všude vykreslované jako nadřazené mužům a proto pak vzniká to, co vzniká.

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoje články. D O K O N A L O S Ť! Milujem tvoju úprimnosť, že veci hovoríš na rovinu, že rozoberáš témy, ktorých sa veľa ľudí bojí! Rešpekt🙏🏼
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  4. Kámo, tak jsem se právě pročetla až k tvýmu prvnímu článku a já ti říkám ty seš fakt jinde! Miluju jak píšeš a ne jen proto, že třeba o pokémonech jsem psala taky. Miluju tvůj blog a jak si celou dobu držíš styl a úrověň. Přesně takové blogy vyhledávám, ale je jich po čertech málo. Já jsem ti tak ráda, žes zabloudila na můj blog, jak já bych na tebe jinak přišla? Jak by vypadal můj život?

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně to někdo chápe. Abych se fakt kdekoliv bála, že jsem feministka, protože nikdo neví, o co jde a hned akorát odsuzuje. Ale feminismus je přece super! Stejný práva pro muže a ženy to je přesně to, co potřebujeme. Ta rovnost tu dost často není a to mě silně štve. No a když někdo vidí mě - feministka, vegetariánka a bojuje za ochranu životního prostředí. Myslí, že jsem magor, co lítá v pytli od brambor a stávkuje před každou továrnou a velkochovem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jste se popsala tak, že si nelze nemyslet nic jiného, než že jste magor.
      Až dospějete a až se stanete maminkou, tak Vás ty blbostě nejspíš přejdou.
      Milan

      Vymazat
  6. všetky palce nahor :) ja tiež neznášam to čudné škatuľkovanie, že feministky musia byť také a také... neznášam diskrimináciu akéhokoľvek druhu a práve to ma ženie ďalej, aby som feminizmus podporovala :) vďaka za tento článok ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek, konečně někdo, kdo to hezky a vtipně objasnil :)

    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. líp bych to nevystihla, krásně napsané. máš pravdu, že dost lidí nechápe pravý význam slova :)

    OdpovědětVymazat
  9. konečne! konečne niekto, kto chápe význam tohto slova!
    každý človek by mal byť feminista, bez ohľadu na pohlavie!
    musím povedať, že lepšie by som to nenapísala! :).
    ale posledná veta je čerešničkou na torte! :D.

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  10. Ten článek jsem vůbec nepochopil.
    Četl jsem ho třikrát, z toho dvakrát velmi pomalu a pečlivě.
    Ale nepochopil.
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože jsi chlap.

      Ne, teď vážně, na tohle téma jsem psala taky už před pár měsíci (rokem?!) a jen s tebou souhlasím. Jsem feministka a už se ani nebojím to slovo říkat :D.

      Vymazat
  11. Bože, to je tak úžasnej článek!!! :DD

    OdpovědětVymazat
  12. Já se za feministku úplně tak nepovažuji, ale rozhodně jsem pro svobodu volby. Ať člověk dělá to, co ho naplňuje. Co mu přináší do života to potřebné.
    Je to opravdu skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  13. Povedz mojim spolužiakom a chalanom,mužom v okolí, že si feministka a ten prekvapený/vyľakaný/nechápavý a neskôr možno aj odsudzujúci pohľad ťa naozaj pobaví! Ja neviem, niektorí sa toho slova boja ako čert sväteného kríža. A pritom naozaj ide iba o boj za rovnaké možnosti a slobodný výber pre každého. Bez výnimky. Ono, väčšinou si ľudia naozaj predstavujú tie feministky tak, ako si ich opísala v článku. Neznášajúce mužov, poprípade nejaké fanatičky veriace v nadriadenosť ženského pohlavia.

    OdpovědětVymazat
  14. Perfektný článok! Feministky nie sú vždy chápané úplne správne, no toto si vystihla presne!
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je super clanek :D pobavila jsem se, prej rezani penisu :D
    http://life-by-marie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Asi nebudu opakovat, jak moc ty tvoje články miluju. TOP ! <3

    OdpovědětVymazat
  17. S nadhledem a skvělým stylem napsané něco, nad čím uvažuji už děsně dlouho. Díky ti, že jsi mi usnadnila práci a já teď nemusím vymýšlet, jak to napsat, abych nezněla jako ta "feministka" :D
    Opravdu povedený kousek. Mělo by se to zahrnout do povinné četby. Všem, bez ohledu na věk či národnost.

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  18. Hezké a velice pravdivé a souhlasím, že feministka nemusí hned nutně být lesba nebo vypadat mužsky.

    OdpovědětVymazat
  19. Proti feminismu vůbec nic nemám :) a vůbec je super, že ženy si dokáži stát za svým! Jen je občas škoda, že některé to ženou do extrému..
    Viděla jsem video docela nasranýho cápka, který si nechal na veřejnosti dát facku od ženský..nic se nestalo, ale v opačném případě tomu bylo trošku jinak..

    OdpovědětVymazat
  20. Konečně někdo, kdo je schopný to uvést na pravou míru. Mám kamaráda, který ě a mé kamarádce pořád předhazuje, že jsme feministky. Samozřejmě to myslí jako urážku, protože jsme obhajovali jednu roli v seriálu, která se po několika letech změnila na ženskou.

    Juno

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...