18. 8. 2017

Kouření.

Samozřejmě, že kouření jde mimo tebe. Ty máš blog o módě ( a hlavně máš nejspíš život pohromadě.)  a na insta sdílíš svojí veganskou stravu a smoothie. V klidu. Vím o tom.

Od nekuřáků dostane kuřák jen dvě otáky. 1) Proč kouříš? Nevím, kurva, nikdo z nás neví, proč vlastně kouříme.   2) Proč jsi začala? Teď očekáváš nějakej srdcervoucí příběh o tom, jaký jsem měla deprese a život se mi hroutil, a nebo se těšíš na to "nevím"  a uděláš ze mě totální krávu. Okay.

 Proč začneš kouřit? 
 Prostě to zkusíš..






Může se stát, že na to  dostaneš chuť, když jsi totálně namol - i když jsi sebevětší nekuřák. A pak se to přesune i do toho střízlivýho života.
Nebo jsi s partou lidí.  A i když ti cigarety vůbec nechutnají, zkoušíš to dál. Protože najednou někam patříš, do malého nevinného kuřáckého gangu. Máš úžasný umělý kamarády a co je nejhlavnější - zabíjíš tím čas. Ale nepřijdeš si závislá, taky ani nejsi. Můžeš kdykoliv skončit. Vždyť ti to vlastně ani nechutná. Jen tím zabíjíš ten čas, jsi nezletilej puberťák, který v tom vidí hroznej vodvaz.
Někam zapadáš. Cigarety tě taky začnou uklidňovat. Nebo si to aspoň myslíš, když to všichni tvrdí.. takže tak začneš řešit svoje problémy. Všechno je super.  Kouřit je cool.

A postupem dění zjistíš, že ten cigaretovej čas zabíjí tebe. Najednou musíš kouřit o pauzách. Nebo si jen tak vyjdeš ven, na balkon a hned si zapálíš. Taky začneš vyhledávat kuřácký kavárny (v aktuálním případě všechno, co má terasu) Vlastně bádáš v jakýkoliv místnosti, jestli můžeš kouřit. . Přicházích taky o dost událostí jen kvůli tomu, že jsi byla na cígu.  Máš načuchlý oblečení, smrdí ti ruce, ale to ty necítíš. Tvůj čuch je na nule. Ale furt si nepřijdeš nějak závisle, protože přece nejsi. Můžeš kdykoliv přestat.

Pak to jsou dva roky, co sis poprvé koupila krabičku.Cože, už? To není možný, vždyť furt tvrdíš, že kouříš ani ne půl roku. Ze dvou let stanou tři, čtyři.. Můžeš přestat, ale nemůžeš přestat. Nechceš.
Není to směšný?

Jednou snad možná si všechno uvědomíš. Že to nemá smysl a přestaneš, ze dne na den. Třeba se jen překouříš jak svině a začne ti to lézt krkem.
A pak si jen budeš ťukat na hlavu, jak jsi všechno mohla snášet. To zbytečný ničení zdraví, ty zbytečný bolesti hlavy.. a doháje, co TY PRACHY.  Ty už ti nikdo nevrátí. 

I mně to došlo.





17 komentářů:

  1. Super článek, aspoň vím, jak to ti kuřáci z kouřením mají :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem nekuřák ale ani jednu z těch otázek jsem nikdy nepoložila 😄 Jinak zajímavý článek
    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Hoci články nepublikuješ tak často zato vždy keď víde vážne stojí za to!!!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  4. Teďka jsem narazila na tvůj blog a hned jsi mě velmi zaujala. :) Tvůj blog je něčím jedinečný, ty jsi jedinečná, líbí se mi, jak píšeš o všem narovinu. Nesnažíš se přetvářet, jsi prostě taková, jaká jsi doopravdy. Pokračuj v tom i nadále!
    Jo a děkuju za komentář u mě na blogu :) jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. To je super článek, já nekouřím, takže vůbec nevím, jaké to je - být závislá a všechno. Nejvíc je mi líto těch plic a prachů :D Moc super článek! Také ti děkuji za velmi milý komentář u mě na blogu, budu ráda, když se budeš i nadále vracet :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek :) Já jsem nekuřačka, ale hodně lidí v mém okolí kouří (a většina z nich se taky snaží přestat). Já to taky asi 3x zkusila, ale nechutnalo mi to, tak jsem se tím nijak nezabývala.

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasný článek. Sice nekouřím, ale je dost zajímavý si o tom takhle přečíst.
    P.S. Právě jsem si přečetla tvůj předchozí článek a... je to tak dobře napsaný. Naprosto super článek. Souhlas. :)
    Měj se krásně! :)
    Young, Wild and Free

    OdpovědětVymazat
  8. Skvěle sepsaný článek :) moc hezky se četl.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Ách jaj, vysvetľovať nefajčiarovi, "prečo" fajčíš, i napriek tomu, že mnohokrát tam ani žiadne "prečo" nie je :D To ma tak vie vytočiť. Už radšej ani neodpovedám ani nič, zbytočne si robiť nervy :D °₊·ˈ

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkný článek a opravdu pravdivý. Nicméně pobavil a tvůj styl psaní mě nepřestane bavit :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  11. Moc povedený článek:). Máš prostě svůj osobitý styl psaní a to mě hrozně baví:D.

    www.windypinkstyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. super článok, pekné zamyslenie :) držím palce, nech sa ti s tým podarí bojovať :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  13. Článek se mi líbí a je hodně na zamyšlení, jen pro mě některé výrazy jsou trochu silné na internet, ale to je věc názoru. Nejsem puritánka, ale na blog dle mého tyto výrazy moc nepatří a to jen z toho důvodu, že mnohdy tyto blogy čtou náctileté :)
    Nicméně já se řadím k těm, kteří nekouří a kouřit nebudou, ale neodsuzuji kuřáky, každý má svůj život. A každý na to jednou přijde :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek, moc se mi líbí, jak si ho napsala :) Já nekouřím, ale občas, když někde jsem, pijem, jsem tam s fajn lidma, dostanu chuť na jedno, ale to je tak třikrát měsíčně, takže se fakt za kuřáka neberu.. Když vidím holky v mém věku kouřit krabičku denně, doufám, že jim jednou dojde, co dělaj..

    OdpovědětVymazat
  15. Pravda. Měsíc před 15 jsem se poprvé s partou hooodně opila a jako zapřísáhlá nekuřačka jsem vykouřila přes 20 cíg. Slušný. Bylo mi špatně ještě týden a půl roku jsem nechtěla ani vidět alkohol ani cigarety :D
    Ale pak jsem si občas dávala. Prostě jen tak z nudy. Ale jedna krabička mi v klidu vydržela měsíc i dýl. Musím přiznat, že já opravdu nebyla závislá a kouřila jsem jen a pouze z nudy. Pak jsem taky zčistajasna ze dne na den přestala. Vědomě jsem se ani nijak o tom nerozhodovala. Prostě jsem přestala. Teď si občas jednu či dvě dám, když se pije, ale to je tak jednou za tři měsíce. :D
    Jediné dvě věci, na kterých jsem fakt závislá jsou mobil a knihy. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  16. Zajímavé zamyšlení o tomto nekonečném koloběhu kouření.. Na jednu stranu to chápu a na druhou stranu vlastně ne, protože v 19 mám za sebou 3 cigarety a to spíš jen tak jako na půl, protože "máma jde" mi fakt nikdy nešlo a nikdy mě to nijak nelákalo a na to, kolik mám kolem sebe kuřáků mě to stále drží a jsem silná nekuřačka :D

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...