2. 7. 2018

Minuta módy

Vynáším odpadky v ponožkách a žabkách. Párkrát jsem šla do supermarketu v pyžamu. Mám batikovaný triko. A DOKONCE I CROCSY! A v teplákách jsem byla snad všude,  kde mě s nima pustili. I přesto umím bejt kočka, fakt!


Když předstírám, že jsem hrozně produktivní, přes Youtube se dostanu i na Stream. A na Streamu vždycky narazím na Minutu módy.
Je to pořad Elišky Hudcové, která si vyhlídne lidi, který hodnotí podle toho, jak jsou oblečení. Jednoho IN a jednoho OUT. Ale zrovna tady bych tyhle dva názvy nepoužívala. Jin a jang styl. Na něčem IN bývá něco OUT. Na něčem OUT je i něco IN.
Co si budem, ne vždycky se mi ty kousky líbí. A ne vždycky se vším souhlasím a  říkám si wtf, girl, reallyyy. Ale ten pořad svojí pointu má - seznámit lidi s tím, co se nosí a že méně je někdy více. Ve většině případů se opravdu jedná o neskutečně jednoduchý kousky.
Takže ti to říká "Hej ženo, nemusíš se tolik přeplácávat. Můžeš nosit to, co se ti líbí, jen to potřebuješ dobře sladit." a nebo "už není rok 2008" a vše v docela mirumilovném podaní. Musela taky dostat od těch lidí souhlas, že je bude někde prezentovat, nebo ne? Takže žádná raněná srdce snad nevznikla.



 Nechci tu působit jako nějaká zaujatá mrcha, která chce, aby se všichni oblíkali stejně podle jednoho vkusu. Miluju extravagantní lidi. Miluju obyčejný lidi. A jsem i toho názoru, ať si každý nosí to, co se mu líbí a v čem je spokojený. JENŽE na hodně lidech je vidět, že spokojení nejsou.  Že se ve věcech, co nosí, necítí vlastně tak dobře - mluvím převážně o ženách a slečnách. Tohle je proto takový malý popošťouchnutí do drobet elegantnějšího světa.
Většině chlapům je to jedno. A pokud nosí ponožky v sandálech s hrdostí, já je v tom klidně podpořím! (Lol, ne) Zároveň u nás funguje i určitá etiketa a etika, které jsme většina z nás učeni už od mala, pokud si teda svoje ponožtičkové sandálky vezmeš na formální svatbu, tak tě klidně vyhejtuju.

Jenže proč jsem se rozhodla tento článek sepsat nebylo ani tak kvůli spekulaci o pořadu samotném jako o tom, co se ukrývá pod ním.
 Pod videem se scházejí největší čecháčkové a nejenom, že z nich minimálně polovina  studovala  odbornou školu módy, ale i  nějakým magickým zázrakem dokáží z jednoho outfitu přemítnout celý život téže osoby.
Taky tam názory sdílí i pánové! A mají výřečno víc, než když stojí v háemku před kabinkami a opakují své manželce "jo, tak si vem asi tyhle."
Každý má možnost se vyjádřit, proto tohle beru.. Pokud chceš vyjádřit, že s ní nesouhlasíš, samozřejmě můžeš. Jediný, co mě udivuje a co do jistý míry neberu, je výsměch a nadávky na moderátorku, či na pokusné "figuríny".. Od dospělých lidí!

Lidé dobrovolně kliknout na pořad o módě aby si vylévali zlost a uráželi mladou holku, co řekla svůj názor v naprosto přijatelném podání.
Kdyby tam nadávala nějaká patnáctiletá holka,  řekneš si, že je možná trochu vylízanější, ale že to dělají ty hormony. Jenže pak tu vidíš čtyřicátníky, co už by měli být přeplněni moudrostí a rozumem a ono nic. Děti dokážou být hodně zlí na sociálních sití, ale jak se potvrzuje, jablko nepadá daleko od stromu.
A tak se stalo, že se čtení komentářů pro mě stalo zábavnější než pořad samotný.
Je vtipný, jak jsou děti a mladiství učeni k tomu, jak se mají chovat na Internetu. Čemu se mají vyvarovat. Jak pomoct. Ale nikoho nenapadlo to učit dospělé lidi. Ono by to logicky ani nemělo být potřeba.

Kdo ví, třeba se za dvacet let taky sejdeme v nějaký společný diskusi. A mrzutí  budeme urážet všechno, co vybočuje z forem naší normálnosti. Abychom si trochu pohoňkali ego, když už nám nic jinýho nezbývá. 




17 komentářů:

  1. Pořad vůbec neznám, ale určitě ho okouknu...Ono těch debilních komentářů na internetu je opravdu hafo a taky se někdy nestačím divit, že je píšou i starší lidé, kteří by v hlavě neměli mít úplné hovno, ale holt to tak ne vždycky je

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  2. Pořad neznám, ale nemám takovej typ pořadů ráda. Nemám zkrátka ráda, když někdo jinej komentuje oblečení ostatních, člověku do toho ve výsledku vůbec nic není a mně osobně je jedno v čem si kdo chodí, ať si klidně chodí v síti na ryby nebo nahatej :D

    Jinak ohledně tý Korejský kuchařky, co se týče těch polotovarů, tak například v receptu s knedlíčky se musí koupit už hotový knedlíčky, který se jen osmaží či napaří. Tudíž tam není recept, jak samotný knedlíčky vytvořit.


    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
  3. JN ať si nosí kdo chce co chce. :) Jo a taky chodím různě oblečená jen tak do obchodu na skok, či se smetím a kdyby mě někdo zrovna zastihl pomyslel by si kdo ví co, ale co už.. :D! Jinak ten pořad jsem zaznamenala.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Podobné věci se dějí i na strákách prostřena, kde jsou diskuze. Někdy opravdu nechápu, co to tam ti lidi řeší. Ale někdy jsem stejná, že se mi něco nelíbí (kus oblečení), tak si o tom pomyslím své, ale nikomu radši nic neříkám. Jak sama píšeš, je to jejich styl, každému se líbí něco jiného. Jim se zase nemusí líbit to, co nosím já :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Já se v módě řídím podle sebe a podle toho, co si můžu koupit, popřípadě co už mám :D Neříkám, že bych se možná chtěla oblékat a stylizovat ještě jinak, ale vlastně to většinou moc neřeším.

    OdpovědětVymazat
  6. Na pořad se co nejdříve podívám. Ale fakt nechápu, proč si lidi honí ego na urážení druhých. Vážně by člověk řekl, ze ve čtyřiceti už mají lidé rozum a vědí, jak se chovat. Bohužel ne vždycky tomu tak je.

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  7. Pořad jsem párkrát viděla a znova bych si ho určitě nepustila :D Také zastávám názor, ať si každý nosí, to co se líbí jemu, i když musím uznat, že některé ty outfity v pořadu byly fakt katastrofa :D

    OdpovědětVymazat
  8. Dosť dobrý článok na zamyslenie. ;) Ja si myslím, že vždy platí staré známe: sloboda jedného končí tam, kde začína sloboda druhého, teda nech si každý nosí, čo chce, nech je, aký chce, ale nech neubližuje akýmkoľvek spôsobom iným. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  9. Každý by sa mal obliekať podľa seba. Každý je jedinečný a tak nechápem prečo by som mala nosiť niečo len preto, že to teraz letí 😁

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  10. Vyzeráš ako veľmi vtipná baba a tvoj blog sa mi páči, určite sa sem vrátim. Mohla by si sa pozrieť aj na môj? ♥ www.b4edl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Máš na to všetko naozaj fajn názor. :) Nech si nosí kto chce čo chce. Veď móda je umenie. Ja napr. nechápem ako niekto môže nosiť niečo v čom sa necíti dobre len preto lebo je to horúci trend. Mne keď sa trend nepáči alebo to nie je zrovna moja šálka kávy neoblečiem si to. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. O tom pořadu jsem nikdy neslyšela. Musím říct, že mám ráda věci o velikost větší než úplé věci, ikdyž na to postavu mám. Crocsy mám tak max na balkon, v teplákách bych šla nejdál do schránky a v pyžamu do obchodu si nedovedu představit. Pořád jsem ale nenašla svůj styl oblékání, líbí se mi elegance, jenže nedokážu ty kousky spojit dohromady, aby dávaly dohromady super celek.

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  13. Tohle téma jsi suprově vystihla. Myslím si, že každý by si měl opravdu nosit, co se mu zlíbí. Já se pozastavuju jen na vážně případy, kdy kroutím hlavou a říkám si, jestli to ten člověk dělá shválně nebo co to má být.. Ale jinak to sama taky moc neřeším.

    OdpovědětVymazat
  14. O tomto som vôbec nepočula ale ďakujem, že si mi niečo odporúčila. No máš pravdu. Súhlasím s tebou vo všetkom, čo si napísala...Nejak tomu nerozumiem. Aj mňa to ale ešte stále neprestalo prekvapovať z akých úst čo človek môže počuť :)

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovědětVymazat
  15. Taky pořad neznám, ale musím se na to podívat, protože podle tvého článku to bude stát za to :D Jinak super článek, opět jsem se pobavila :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  16. Pořad neznám a pouštět si ho nebudu. Za prvé mě videa moc nebaví a za druhé by mě lákalo si přečíst ty komentáře a to bych se pak naštvala a já mám zrovna dnes den bez negativních myšlenek O:)
    Jinak stále tvoje články miluju stejně jako když jsem na tebe narazila poprvé!

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  17. Pár dílů jsem shlédla, ale často jsem s moderátorkou vůbec nesouhlasila, ty IN outfity byly sice pěkné, ale hodnocení některých OUT outfitů bylo dost divný, přehnaný a typu ,,tohle už se 2 roky nenosí". To asi nikomu moc nepomůže.

    OdpovědětVymazat

Muck, díky za tvůj názor.

Něco pro tebe

Feministky.

Jsi feministka? Cože? Ježiš, neblbni. Já mám ptáky ráda. To slovo na F je snad víc hanlivý než Fuck. Když se řekne "Feministka...